Tasnádi István: Közellenség

Tasnádi István: Közellenség

TRIP - ()

Színházi előadás

Időpontok

FIGYELEM! A 2020. november 3.-i kormányrendelkezések miatt az előre meghirdetetthez képest csökkentett nézőtérrel tudjuk megtartani az előadást. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy egy este két előadást tartunk: este 7-től és este 9-től. Az előadások nézőszámát 60 főben korlátozzuk. Ezért a 2020. november 4. 17 órától megváltott jegyek automatikusan az este 9 órás előadásra érvényesek. Kérdés esetén keressenek minket a szervezes@tripart.hu email címen. Köszönjük a megértést!

„A kisember a hatalom ellen” - ezt ismerjük a történelemből, filmekből, könyvekből. Mondhatni már lassan egy klisé, de mégis örökérvényű. Tasnádi a mû cselekményét a német parasztháború leverését követõ évtizedbe helyezi. Kohlhaas Mihályt, a német lókereskedõt végletes igazságszeretete szembeállítja a német fejedelemségekkel. Hogy érvényesítse akaratát, perbe száll Szászország, majd a többi német fejedelemség uraival, fegyvert ragad, hogy megtorolja a rajta és szerettein esett súlyos sérelmeket. Ha indítékai mégoly tiszteletreméltóak is, vakmerõ és elvakult vállalkozása kérlelhetetlenül sodorja a magányos lázadót a tragikus vég felé. A darab válaszokat keres számos hétköznapi kérdésre: párkapcsolati nehézségektől kezdve a „Meddig megyek el az igazamért?” kérdésig. A lócsiszár történetében mindenki magára ismerhet (hiszen ez a cél) a 23 szereplő egyikéből. Az avagyMűhús projekt egy OKTV pályamunka megvalósítása. A Közellenség pedig lehetőséget ad arra, hogy a saját módunkon értelmezzük Tasnádi István kétszintes drámáját.

Az előadásban elhangzó dalokat az Esti Kornél, Lázár Tesók, 30Y és az IDEGEN zenekar engedélyezte. Részleteiben elhangzik többek között a Tisztesség, az Így jó, Az igazi béke, a Szívemhez szorítom és a Ti a rosszak,mi a jók.

Időpontok

Közreműködők

Kohlhaas Mihály:
Tóth Bence
Kanca:
Tomori Martina
Csődör:
Wenczel Máté
Lisbeth:
Tóth Anna Júlia
Luther Márton, Herse:
Berek Milán
János Frigyes fejedelem, Várnagy:
Benesovits Áron
Vencel, Nagelschmidt, Antónia nővér:
Takáts Bálint
Kallheim, Ügyvéd, Sintér, Szomszéd:
Horváth Virág
Siegfried, Kunz, Apáca I., Csikós I.:
Kis Olivér
Günther, Hinz, Apáca II., Csikós II.:
Kardos Kíra
Jelmez-díszlettervező:
Molnár Dóra
Torma Eszter
Schile Lilu Sára
Rendezőasszisztens:
Schile Lilu Sára
Rendező:
Molnár Dóra

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...