Kultúrpart Klub - Házigazda: Novák Péter és az Etnofon EXTRA

Kultúrpart Klub - Házigazda: Novák Péter és az Etnofon EXTRA

TRIP - ()

Online előadás

Időpontok

STREAM TÁJÉKOZTATÓ ||| Az előadás ezen a linken válik elérhetővé november 18-án 19:15-kor. A belépéshez szükséges azonosító a kiküldött jegyen található, a TRIP kezdetű számokból és betűkből álló sorozat a QR-kód alatt. A stream jegyek kizárólag online megtekintésre szolgálnak, a helyszíni belépést nem biztosítják.

Kulturális partraszállásra hívunk minden hónap utolsó előtti szerdáján!


Állandó házigazdánk Novák Péter és az Etnofon, koncertszínházzal és beszélgetésekkel várunk a budapesti Trip Hajón. A havonta jelentkező zenés est több generáció emlékeit idézi fel egy hajdani műfaj, „a zenekari klub“ kortárs életre hívásával. A közönség többet kap, mint egy átlagos koncerten – kötetlen beszélgetés a zenekarral múltról, jelenről, jövőről. 
Mint műfaj, valódi életforma volt évtizedeken át a fővárosi éjszaka fanclubjaiba járni, együtteseknek és közönségüknek egyaránt! Már a nagy generáció is legendás helyszíneket hagyott maga után, hogy aztán a hetvenes évek elején meginduló táncházmozgalom régi-új formát adjon e sajátos társasági élménynek.


„Ha ifjúságom nem is hozza vissza, de biztos vagyok abban, hogy a klubos közeg a mi életterünk“ vélekedik Kiss Ferenc az Etnofon alapítója. „Legnagyobb közösségi és kulturális élményeimet is ilyen helyeknek köszönhettem anno, mint a Kaláka Vizivárosi Pinceklubja, vagy a Kassák – melyet Sebő Feri és Halmos Béla külföldi szereplése miatt mi nyitottunk meg a Vízöntővel. A Fiatal Művészek Klubja, a Könyvklub vagy az FMH Körterme táncházainak, a Kőbányai Ifjúsági Klubnak a Halom utcában – ahol a Kolindával és az ős Ricsével játszottunk rendszeresen –, de a Bihari együttes Akácfa utcai székházának, a Metró Klubnak és az Almássy téri Szabadidőközpontnak is.“
Ez utóbbi helyszín már az Etnofon zenekar másik nemzedékében is legendás emlékeket ébreszt, ahogy az idén ötvenedik évébe lépett Novák Péter fogalmaz: „minket a kultúrházak neveltek fel! Egyéb lehetőségek híján összművészet volt ez a javából; film, színház, muzsika… Egy nyomasztó rendszer árnyékában lélegezhettünk szabadon, vehettünk nagy levegőt a mindennapokhoz“. A jelenlegi felállásában tavaly debütált, és karantén-koncertjével váratlan sikert aratott Etnofon tehát autentikus klubot ígér, valódi élményekkel! Koncertjeiken felvonultatják vendégként a hazai világzene stílusteremtőit, de társművészeti pillanatokban, gegben sem lesz hiány. „Semmi kétség nem fér hozzá: ma is ennek van leginkább értelme“, üzeni Kiss Ferenc a koncertsorozat leendő közönségének.

Időpontok

Közreműködők

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...