Gangaray Artistic Program II. (TáncKedd)

Gangaray Artistic Program II. (TáncKedd)

TRIP - ()

Színházi előadás

Időpontok

Idei évadunk második bemutatóját két rövid darabbal folytatjuk, melyben a két koreográfus véletlenszerűen egy téma köré szövi gondolatait.

Busa Balázs
Epreskert

“Fekszem a tó fenekén. Fekszel a tó fenekén. Fekszik a tó fenekén. Fekszünk a tó fenekén. Fekszetek a tó fenekén. Fekszenek a tó fenekén.”

Külön köszönet: Kelemen Patriknak

Hámor József
Liza

Cigány ballada kortárs táncszínházi nyelven, az ikonikus Ando odrom együttes tolmácsolásában.

Állottam hosszan, hallgatag, A fák alatt, a tó felett. Halvány holdfény a gallyakat Sugárba vonva reszketett. Ködben, homályban állt a tó, A légben néma mély igézet, Félálmodásba ringató. A tónak lelke megigézett. Levél se mozdul, nesz se szól. Hallgat a víz, szunnyad a szél. Hullám közül, a víz alól, A sejtelem világa kél. A tó beszél. Én hallgatom. S a vízbe nézek, egyre nézek. Élek?... Nem élek?... Álmodom?... A tónak lelke megigézett. Testetlenül és nesztelen Hűvös sugalmak rajja kel, És átszűrődik lelkemen. A tó, a tó titkot lehel. Átsző mindent e lehelet. Minden titok, amerre nézek. Nedves köd ül a táj felett.
Sík Sándor : a tó lelke

Zene: Ando Drom, Balogh Zsolt Noé / Gangaray Experimental Music

Előadók:
Aneta Bočková, Bente Bulens, Czeitler Dorottya, Francesca Pesce, Jójárt Barbara, Kiss Helga, Medgyaszai Karina, Piller Noémi, Varga Dóra, Laura Rubini Ceballos, Eva Mora, Eszter Rápolthy, Marta Jamsja, Justyna Łopata, Thao Hellemans, Henna Raisinghani, Luiza Bark, Nico Vdb

A Gangaray Artistic Program/ G.A.P. alapköve egy szakmailag megkérdőjelezhetetlen magyarországi és nemzetközi színvonal létrehozása.
2012 őszétől abból a célból jöttünk létre, hogy a hazai fiatal generációt segítsük jövőjében.
Immáron 6 éve folyamatosan fejlődő, a külföldi irányzatokat szem előtt tartva működünk táncosainkkal. Munkánk alatt mély betekintést kapnak a felvételt elnyert fiatal táncosok egy olyan világba mely megmutatja nekik milyen módon dolgoznak együttesek koreográfusok, ezzel is bővítve szakmai fejlődésünket jövőjükre.
A minden napos tréninget és intenzív kurzusokat a szakma legdinamikusabban fejlődő rétegeiből hívjuk meg. Olyan világhírű koreográfusok mint Anton Lachky vagy Hofesh Shechter, Akram Khan, Les Ballets C de La B, Cirque du Soleil, Enknapgroup, South Bohemian Ballet, Szegedi Kortárs Balett, Constanza Macras, Rosas, Random Dance táncosai fordultak meg náluk akik kizárólagos elvárással magas szakmai szinvonallal dolgoznak.

Előadás időtartama: 50p

Időpontok

Közreműködők

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...