EN
Pataky Klári Társulat: Mint egy táj... // TRIP WebSzínház

Közreműködők

Táncolják
Bot Ádám
Bujdosó Anna
Széki Zsófia
Fényterv
Vajda Máté
Zenei munkatárs
Gergely Attila
Hámor József
Zene
montázs
Koreográfia
Pataky Klári

Pataky Klári Társulat: Mint egy táj... // TRIP WebSzínház

TRIP

Online előadás

Időpontok

STREAM TÁJÉKOZTATÓ ||| Az előadás ezen a linken nézhető felvételről. A belépéshez szükséges azonosító a jegyvásárlást visszaigazoló emailben a "KÓD" oszlopban vagy a kiküldött jegyen található - a TRIP kezdetű, számokból és betűkből álló sorozat (a jegyen a QR-kód alatt). A stream jegyek kizárólag online megtekintésre szolgálnak, a helyszíni belépést nem biztosítják. Az élő közvetítés zavartalan megtekintéséhez legalább 4,5 Mb/s erősségű internetkapcsolat szükséges.

Az internetes közösségek megjelenésével új korszak kezdődött a társadalmi kapcsolatok, a baráti közösségek kialakításában és az egymással történő kapcsolattartásban. Vajon elmagányosít bennünket a kor, amiben élünk? Az online lét helyettesíti a valódi kapcsolatokat? A Mint egy táj című táncelőadáson a Pataky Klári Társulat erre a kérdéskörre keresi a választ mozgásszínházi etűdökkel.

A Pataky Klári Társulat 2003 óta rendszeresen bemutatókkal jelentkező, projekt szinten működő művészi formáció. Pataky Klári munkáiban folyamatosan művészi arculata megújítására, illetőleg egy csak rá jellemző formanyelv kialakítására törekszik. Darabjaiban minden egyes alkalommal új témákat, s ezekhez új formákat keres. Munkáját a szakma 2008-ban Lábán Rudolf díjjal, 2014-ben Imre Zoltán díjjal jutalmazta.

A világ, ami körülvesz. A kor, amelyben élek. Körülöttem az emberek. Épp, mint egy táj... Hegyek, völgyek, folyók, tavak, sivatagok, sűrű erdők, kopár fennsíkok, sötét árkok… Vajon elmagányosít bennünket a kor, amiben élünk? ...mikor lett ennyire harsány, zajos, űzött, individualista, fogyasztói, felcserélhető, és gyermeteg…?

“Ezen a vidéken nincsen ölelés, de még csak intim érintés sem. Tűpontos harcok, amelyek telibe találják a világot, amiben élünk. Az általunk kialakított tájat, benne a mindenkivel harcoló testlelkekkel. Nem kell nagy agyafúrtság az előadás megértéséhez, visz magával ez a megérintően lehangoló kép. Pataky Klára megmutatta, hogy annak a bizonyos X generációnak is van hozzáfűznivalója mindahhoz, amiben élünk.” – Török Ákos: Ökölbe szorult a keze Pataky Klárinak (Port.hu)

Fotó: Jókúti György

Támogatók: EMMI, Nemzeti Táncszínház, Műhely Alapítvány, Tango Factory, Inversedance Társulat, IZP, Duda Éva Társulat

Közreműködők

Táncolják
Bot Ádám
Bujdosó Anna
Széki Zsófia
Fényterv
Vajda Máté
Zenei munkatárs
Gergely Attila
Hámor József
Zene
montázs
Koreográfia
Pataky Klári

Időpontok

Betöltés...