A krétakör – tantermi előadás // TRIP WebSzínház

A krétakör – tantermi előadás // TRIP WebSzínház

TRIP - ()

Online előadás

Időpontok

STREAM TÁJÉKOZTATÓ ||| Az előadás ezen a linken tekinthető meg élőben december 21-én 19:00 órás kezdéssel. A belépéshez szükséges azonosító a kiküldött jegyen található - a TRIP kezdetű, számokból és betűkből álló sorozat a QR-kód alatt. A stream jegyek kizárólag online megtekintésre szolgálnak, a helyszíni belépést nem biztosítják.

“Segíts a segítségre szorulónak, segítségre szoruló”

Gruse egy egyszerű konyhalány, akit nem különleges jósága választ ki, hanem maga a cselekvés, egy vészhelyzetben meghozott döntés. Kezébe adnak egy gyereket, a kormányzóné gyerekét, akit a lázadók keresni fognak. Gruse lerakja. Aztán felveszi és menekül - egy gyerekért, aki nem az övé.
A Bertolt Brecht A kaukázusi krétakör c. drámája alapján készülő tantermi előadás a segítségnyújtás identitásformáló erejének, a döntés felelősségének kérdését járja körbe.

Gruse az örökbefogadás érzelmi és fizikai útján, a szeretet küzdelmén - lemondások és áldozatok során keresztül - megy végig. A jóért vállalt kockázat és felelősség súlyának útja az övé, egy felnövés-történet. A krétakör több ezer éves története epikus dialektikával négy színészre, roncsolt grúz népzenére, iskolai terekre.

Az előadás megtekintése 10 éven felülieknek javasolt!

Díjak: Az előadás a StageHive videópályázatán a szakmai zsűri díjazottja, valamint a 2020-as Tantermi Színházi Projekt díjazottja lett.

Támogatók: NKA, StageHive, Füge Produkció, FreeSzfe

Időpontok

Közreműködők

Gruse:
Mészáros Blanka
Első énekes:
Bánfalvi Eszter
Második énekes:
Feczesin Kristóf
Harmadik énekes:
Ficza István
Zene:
Szászi Petra
Korrepetítor:
Szilvay Máté
Látvány:
Vermes Nóra
Dramaturg:
Al-Farman Petra
Rendezőasszisztens:
Borhi Lilla
Rendező:
Fodor Orsolya

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...