Rejtő Jenő:  A tizennégy karátos autó EXTRA

Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó EXTRA

TRIP - ()

Színházi előadás

Időpontok

STREAM TÁJÉKOZTATÓ ||| Az előadás ezen a linken tekinthető meg élőben 19:00 órás kezdéssel. A belépéshez szükséges azonosító a kiküldött jegyen található - a TRIP kezdetű, számokból és betűkből álló sorozat a QR-kód alatt. A stream jegyek kizárólag online megtekintésre szolgálnak, a helyszíni belépést nem biztosítják.

Koncertszínházi extra kiadás a Budapest Bárral!

A tizennégy karátos autó világkörüli útra indul! A TRIP 2020. augusztusában bemutatott darabja október 31-én, filmre alkalmazott koncertszínházi előadásként otthonába viszi az évad legizgalmasabb előadását! A filmben a dalok, a történet ugyanúgy kibontakozik majd, mint a színházi előadásban, az egyedi élményt mindenki a saját, biztonságos környezetében élvezheti - a streamelt koncertszínházi előadásra itt vátlhatja meg elővételes jegyét. A stream jegyek kizárólag az online közvetítés megtekintésére jogosítanak, a helyszíni belépést nem biztosítják.

A Covid-19 alatt kiemelten figyelünk a szellős, biztonságos széksorokra, így limitált számban értékesítünk helyszíni jegyeket az előadásra. Jegyek korlátozott számban elérhetőek itt.

Több generáció kedvenc regényírója egy olyan zenekart is megihletett, amely stílusával, zenei sokoldalúságával minden korosztályt elbűvöl: az előadás kulcsjeleneteihez a Budapest Bár zenészei és a kitűnő dalszerző, Szűcs Krisztián írtak dalokat. Így lett Gorcsev Iván, Vanek úr és Vendier őrmester sivatagi ámokfutásából varázslatos összművészeti élmény. „Rejtő feszes poéntornádójához elsőre megtisztelő, azonban lehetetlennek tűnő feladatnak látszott dalokat írni. Szerencsére a briliáns karakterek szinte maguk írták a szövegeket és a dallamokat a fejemben, sokat segítettek Keresztes Tamás zenei szempontból is értő, érzékeny iránymutatásai – vallott Szűcs Krisztián a munkafolyamatról.

A tizennégy karátos autó tizenkét dallal kísért groteszk kalandjain kacaghat a közönség. Mivel a koncertszínház legalább annyira színházi, mint zenei élmény, a dalokat nem énekesek, hanem nyolc kitűnő színművész adja elő: Dankó István, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Rába Roland, Szécsi Bence e.h., Tóth Balázs e.h. A produkció rendezője és egyben díszlettervezője a Jászai Mari-díjas Keresztes Tamás, aki Divinyi Rékával együtt adaptálta színpadra a regényt. A zenekar élőben, koncertszerűen játszik, a színpadi jeleneteket a vibráló hangulatú dalok fűzik össze. 

Időpontok

Közreműködők

Szereplők:
Budapest Bár zenekar
Dankó István
Lengyel Benjámin
Mentes Júlia Virginia
Mertz Tibor
Mikó István
Rába Roland
Szécsi Bence e.h.
Tóth Balázs e.h.
A színpadon élőben a Budapest Bár zenekar:
Farkas Mihály
Farkas Richárd
Farkas Róbert
Kisvári Bence
Ökrös Károly
Díszlet, látvány:
Keresztes Tamás
Várai Artúr
Jelmez:
Bartos Letícia
Grafika, rajz:
Várai Artúr
Animáció:
Nagy Tamás
Visual:
Magács Vince
Fény:
Mihalecz Tamás
Dalszövegek, zene:
Budapest Bár zenekar
Kollár-Klemencz László
Szűcs Krisztián
Hangszerelés:
Budapest Bár zenekar
Korrepetítor:
Szép András
Dramaturg:
Divinyi Réka
Rendezőasszisztens:
Szakács Zsuzsa
Rendező:
Keresztes Tamás

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...