Rejtő Jenő:  A tizennégy karátos autó

Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó

TRIP - 1133 Budapest, Kárpát utca 23 (RaM Colosseum)

Színházi előadás

Időpontok

- zenés képregényszínház a Budapest Bárral -

 

Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban. Legnépszerűbb műveinek egyike, A tizennégy karátos autó új előadása az idei budapesti nyár egyik szenzációját ígéri: a talpig önérzetes Vanek úr, a Szahara, a francia idegenlégió és egy szerelmi történet körül zseniális ponyvaparódia szövődik.

Több generáció kedvenc regényírója egy olyan zenekart is megihletett, amely stílusával, zenei sokoldalúságával minden korosztályt elbűvöl: az előadás kulcsjeleneteihez a Budapest Bár zenészei és a kitűnő dalszerző, Szűcs Krisztián írtak dalokat. Így lett Gorcsev Iván, Vanek úr és Vendier őrmester sivatagi ámokfutásából varázslatos összművészeti élmény. „Rejtő feszes poéntornádójához elsőre megtisztelő, azonban lehetetlennek tűnő feladatnak látszott dalokat írni. Szerencsére a briliáns karakterek szinte maguk írták a szövegeket és a dallamokat a fejemben, sokat segítettek Keresztes Tamás zenei szempontból is értő, érzékeny iránymutatásai – vallott Szűcs Krisztián a munkafolyamatról.

A tavalyi évad nagy sikere, az Ilf és Petrov művéből készült, és a Budapesti Tavaszi Fesztivállal koprodukcióban létrehozott Tizenkét szék című előadás után idén A tizennégy karátos autó tizenkét dallal kísért groteszk kalandjain kacaghat a közönség. Mivel a koncertszínház legalább annyira színházi, mint zenei élmény, a dalokat nem énekesek, hanem nyolc kitűnő színművész adja elő: Dankó István, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Rába Roland, Szécsi Bence e.h., Tóth Balázs e.h. A produkció rendezője és egyben díszlettervezője a Jászai Mari-díjas Keresztes Tamás, aki Divinyi Rékával együtt adaptálta színpadra a regényt. „Ez az első önálló rendezésem egy remek stábbal, valódi örömmunka volt az egész próbafolyamat” – nyilatkozta Keresztes Tamás. A zenekar élőben, koncertszerűen játszik, a színpadi jeleneteket a vibráló hangulatú dalok fűzik össze. Ám nemcsak a zene és a színjáték, hanem a Keresztes Tamás által létrehozott látvány is fontos része annak a vállalkozásnak, amelyik Rejtő írói világából új műfajt, zenés „képregényszínházat” teremt. A TRIP jóvoltából, kitűnő művészek közös alkotásaként születik meg a nyári évad egyik legviccesebb és legszerethetőbb színházi élménye.

A TRIP bemutatója a Budapest Bár zenekar közreműködésével.


Jegyár: 6900-7900 Ft és 7900-8900 Ft (mozgó jegyár. Bővebb információ: https://trip.jegyx1.hu/gyik)

Helyszínen: 7900 Ft és 8900 Ft.

Érvényes diákigazolvánnyal 20% kedvezmény vehető igénybe.

Időpontok

Október 31. szombat 19:00

Közreműködők

Szereplők:
Mentes Júlia Virginia (2020.10.24 előadáson) (2020.10.31 előadáson)
Rába Roland
Dankó István
Mertz Tibor
Mikó István
Lengyel Benjámin
Szécsi Bence e.h.
Tóth Balázs e.h.
Budapest Bár zenekar
A színpadon élőben a Budapest Bár zenekar:
Farkas Róbert (2020.10.24 előadáson) (2020.10.31 előadáson)
Farkas Mihály
Ökrös Károly
Farkas Richárd
Kisvári Bence
Díszlet, látvány:
Várai Artúr (2020.10.24 előadáson) (2020.10.31 előadáson)
Keresztes Tamás
Jelmez:
Bartos Letícia
Grafika, rajz:
Várai Artúr
Animáció:
Nagy Tamás
Visual:
Magács Vince
Fény:
Mihalicz Tamás
Dalszövegek, zene:
Szűcs Krisztián (2020.10.24 előadáson) (2020.10.31 előadáson)
Kollár-Klemencz László
Budapest Bár zenekar
Hangszerelés:
Budapest Bár zenekar
Korrepetítor:
Szép András
Dramaturg:
Divinyi Réka
Rendezőasszisztens:
Szakács Zsuzsa
Rendező:
Keresztes Tamás

Kövess minket

{{:message}}

Betöltés...