EN
M.I.T. (Az ember tragédiája)

Közreműködők

Játsszák
Baki Dániel
Georgita Máté Dezső
Staub Viktória
Dramaturg
Fabacsovics Lili
Rendező
Magács László

M.I.T. (Az ember tragédiája)

TRIP

Színházi előadás

Időpontok

Kedves Nézőink!

A TRIP hajó csapata azt a döntést hozta, hogy 2020. március 12.-től minden programját zárt kapuk mögött, nézők nélkül tartja meg. Az online felületeken élőben követhetők lesznek az események. A TRIP tervei szerint az összes márciusi esemény egy későbbi időpontban kerül majd megrendezésre, melyre a már megvásárolt jegyek érvényesek lesznek. Az új időpontról mindenkit előzetesen tájékoztatni fogunk. Amennyiben kérdése merül fel, kérjük vegye fel a kapcsolatot a hajó legénységével a szervezes@tripart.hu email címen.

A TRIP csapat rendkívüli sajtóközleménye teljes egészében:

 

Megalakult az Első Magyar Karantén-színház

A TRIP rendkívüli közleménye

 

Az utóbbi hetek történései után a TRIP Hajó legénysége nehéz, ám felelős döntést hozott. Mindennél fontosabb számukra a kultúra közvetítése mellett vendégeik biztonsága, egészsége, és a kormány által a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzetben arra törekszenek, hogy mindenki számára optimális megoldást találjanak, azonban senki se maradjon kultúra nélkül, ezért megalapították az Első Magyar Karantén-színházat.

Tömeges színházbezárásokra Magyarországon eddig még soha, a világháborús évek alatt sem volt példa, azonban 2020. március 13-án erre is sor került. Magács László, a TRIP Hajó igazgatója elmondta, hogy miközben természetesen megértik a kormányzati intézkedések szükségességét – hiszen az országos járvány megelőzése, és az egészség megőrzése mindennél fontosabb – igyekeznek a kialakult helyzetre a legjobb választ adni. Megalapították az Első Magyar Karantén-színházat, ahol színészek, zenészek, előadóművészek találkozhatnak egymással, hogy egyszeri és megismételhetetlen produkciókat hozhassanak létre. Mivel nézők nélkül nincs színház, ezért a TRIP Hajó csapata minden előadást rögzít, és lehetőséget biztosít arra, hogy a nézők otthonukban, biztonságos környezetben, élő Facebook-közvetítésen keresztül lehessenek részesei ennek az egyedülálló kulturális programsorozatnak.

A virtuális társulat jelenlegi tagjai, Láng Annamária, Rába Roland, Vecsei H. Miklós, Trill Zsolt, Kamondy Ági, Georgita-Tenki Dalma, Martinkovics Máté, Jenővári Miklós, Balázs Júlia, Fabacsovics Lili, Divinyi Réka, és Magács László, március 16-án tartják „alakuló társulati ülésüket”, és további társulati tagokat keresnek. Az Első Magyar Karantén-színház első előadása Albert Camus A pestis című regényének monodráma változata lesz Hegedűs D. Géza tolmácsolásában, amit március 16-án, hétfőn 19 órától láthat a közönség a TRIP Hajó Facebook-oldalán, élő közvetítésben. A fellépő művészek mindannyian ingyen vállalták a fellépéseket, azonban ez a működési modell hosszútávon nem fenntartható, a TRIP Hajót működtető alapítvány a TRIP weboldalán közzétesz egy számlaszámot, ahová szeretettel várják a felajánlásokat.

A szervezők közlése szerint a zárt kapus Deadly Mantis és a SeeN március 12-i koncertjét már online követheti a TRIP Hajó közönsége, illetve tárgyalnak több zenésszel és előadóművésszel is a közvetítéseken való részvételről. A további műsorváltozásokról a TRIP Hajó weboldalán és Facebook-oldalán adnak tájékoztatást.

 

Vigyázzunk egymásra, de a show-nak folytatódnia kell!

 

***

Ha meghalljuk, hogy Az ember tragédiája, régies, érthetetlen szöveg, gigantikus látványvilág és botrányos jelenetek jutnak eszünkbe. Most azonban mindezt hátrahagyjuk és új szemszögből, három fiatal, virtuóz színész kalandozásain keresztül ismerkedünk meg újra Madách Imre remekművével. Staub Viktória, Baki Dániel és Georgita Máté Dezső elhatározták, hogy bármi áron, de végrehajták a lehetetlent: kevesebb, mint másfél órában színre viszik a magyar drámairodalom egyik legnagyobb alkotását és megmutatják, hogy Az ember tragédiája sokkal közelebb áll hozzánk, mint gondolnánk.

Hatalom, árulás, harc, kiégettség, szerelem - és persze a lét értelmének szüntelen keresése. Soha el nem évülő témák, amik több, mint 150 év után is gondolkodásra sarkallják a nézőt. De teszünk róla, hogy azért nevetni is maradjon ideje.

Az előadás eddig kizárólag színházi nevelési előadásként, gyerekek számára volt látható. A TRIP törzsközönsége kérésére azonban Magács László rendező a 2019/2020-as évadban felnőtteknek is szóló előadássá dolgozza át.

http://nezokepzo.hu/m-i-t-az-ember-tragediaja-roviditve/
 

Amennyiben iskolai csoporttal érkeznének, kérjük előzetesen egyeztessenek Boros Fruzsinával a boros.fruzsina@tripart.hu email címen.

A Fővárosi Önkormányzat támogatásával.

Közreműködők

Játsszák
Baki Dániel
Georgita Máté Dezső
Staub Viktória
Dramaturg
Fabacsovics Lili
Rendező
Magács László

Időpontok

Betöltés...